Aamuryhmät
Kotiperuskoulu

Aamuryhmät / Morning Groups

Koulullamme kokoontuu neljä ryhmää eri-ikäisille lapsille.

Kirkon kahvila ja kauppa ovat käytössä Suomi-koulun aikana. Kahvilasta on mahdollisuus ostaa kahvia, pullaa ja karjalanpiirakoita. Oppituntien jälkeen kirkolla on tarjolla halukkaille lounasta (£6/£3).

Kirkolla on ilmainen wifi sekä mahdollisuus lukea suomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Kirkolta voi myös lainata suomalaisia kirjoja ja varata saunavuoron. Hieroja Harry Kurvinen pitää kirkolla vastaanottoa Suomi-koulun aikana.

__________________________________

In our school, we have four classes that meet from 10 to 12 on the mornings that we have Finnish school. Each class is designed for children of different ages.

While the children are in class, the Finnish Church’s cafe and shop are available for us to use. The café sells traditional Finnish coffee, cinnamon buns and Karelian pasties. After morning classes end at noon, the cafe sells lunch (£6 adults / £3 children) for those who want to stay and eat lunch together.

The Church also provides free wifi (please bring your own laptop or smartphone and ask at the Church’s reception for the password). You can also read Finnish newspapers and magazines while your children are in class, and there are some books that you can even borrow to read at home. You can also book a session in the Church’s Finnish sauna or with message therapist Harry Kurvinen.

Leikkiryhmä / Play Group 3+

Pienimpien lasten leikkiryhmä kokoontuu Antinsalissa neljän opettajan johdolla. Ryhmä on jaettu oppitunteja varten neljään kuuden lapsen ryhmään, jota kutakin ohjaa ammattitaitoinen opettaja.

Leikkiryhmässä opiskellaan suomen kieltä leikin, laulun, askartelun ja muun mukavan yhdessä tekemisen kautta.

_____________________________________

The class for our youngest children is divided into four groups of six children each, with a skilled teacher leading each of the four groups. The class studies the Finnish language through play, song, crafts and more, working together in teams.

Esikouluryhmä / Pre-school Group 5+

Reippaat eskarilaiset kokoontuvat ylätasanteelle kahden osaavan opettajan johdolla.
___________________________________

Two skilled teachers lead this group of 5-6 years old, roughly equivalent to pre-school age in Finland (although these children are usually in Year 1 in the British school system).

Koululaisryhmä / School Group 6+

6-8 -vuotiaille suunnattu koululaisten ryhmä kokoontuu kirkkosalissa. Ryhmässä toimii kaksi taitavaa opettajaa.

____________________________________

This group is for children who are 6 to 8 years old. These children are at about the age when they would be starting school if they lived in Finland (although they are usually in Years 2 or 3 in the British school system). This class also has two skilled teachers to lead it.

Koululaisryhmä / School Group 8+

Yli 8-vuotiaille tarkoitettu koululaisryhmä opiskelee jo vuosia äidinkielta opettaneen opettajan johdolla yläkerrassa Eliksensalissa.

____________________________________

Our most advanced group is for children over the age of 8 who have already been studying Finnish for many years.

Kotiperuskoulu / Native Language School klo 12.00-13.00

• Kotiperuskouluopiskelu sopii lapselle, jonka äidinkieli on suomi tai jolle suomen kielen käyttö on hyvin luontevaa. Kotiperuskoulussa opiskelu rikastuttaa sanavarastoa ja kehittää suomea ajattelun kielenä, mikä on erityisen tärkeää, jos on aikomuksena palata Suomeen.
  • Kotiperuskoulun äidinkielen opetus sopii parhaiten 6-9 -vuotiaille. Opiskelun voi aloittaa jo ennen suomalaista koulunaloitusikää, jos lapsen lukivalmiudet ovat kehittyneet ja hän osoittaa mielenkiintoa lukemista kohtaan. Ei ole välttämätöntä osata tässä vaiheessa lukea tai kirjoittaa vielä millään kielellä.
  • Kotiperuskoulussa opiskellaan äidinkieltä ja ympäristöoppia suomalaista opetussuunnitelmaa noudattaen. Kotiperuskoulussa käydään tällä hetkellä läpi alakoulun 1. ja 2. luokan oppimääriä.
  • Lukuvuonna 2016-17 kotiperuskoulussa toimii kaksi ryhmää: esikouluryhmä ja alakouluryhmä

__________________________________

• Our native language education school starts at noon (after the morning classes have ended) and is for children who have Finnish as their mother tongue. Children in the group follow the Finnish 1st and 2nd class curriculum and use Finnish school books as they learn about the environment.